Page 6 - Groot Nyvendaal - 9 Schitterende appartementen in Velp
P. 6

6
Velp, gezellig veelzijdig
Het dorp, dat onderdeel uitmaakt van de gemeente Rheden, is omringd door natuur en water, met aan de ene kant de Veluwezoom en aan de andere kant de IJssel. Ook de stad Arnhem is op steenworp afstand.
Velp heeft een dorps en levendig karakter. Met veel respect voor het verleden zijn de unieke historische gebouwen, zoals kasteel Biljoen maar ook veel karakteristieke landhuizen goed bewaard gebleven. Niet voor niets maakt het dorp onderdeel uit van de Landgoederenroute.
De gezelligheid is terug te vinden in het centrum van Velp, met een keur van lokale winkels, speciaalzaken en enorm veel horecagelegenheden. Zoekt u nog meer reuring? Dan is Arnhem binnen no-time bereikbaar. Een levendige stad die bekend staat om haar culturele activiteiten en gezelligheid.
Voor het opsnuiven van natuur hoeft u niet ver te reizen. Nationaal Park Veluwezoom grenst pal aan het dorp; 5000 hectare ongerepte, glooiende natuur met bossen, heidevelden, zandverstuivingen en landgoederen. Hier kunt u naar hartenlust genieten van al het moois dat de Veluwe te bieden heeft. Iets minder bekend, maar ook prachtig is het rivierenlandschap aan de zuidzijde van het dorp. Uitgestrekte weilanden zo ver het oog reikt met de meanderende rivier de IJssel als natuurlijke grens in de verte.
   
   4   5   6   7   8